Verslagen

AGSV redt het net niet tegen Grasshoppers (2-4)

Het gemeentetoernooi van Opmeer wordt dit jaar bij AGSV gespeeld en de gastheer mocht beginnen tegen 3e klasser Grasshoppers. Vooraf op papier een zware opgaaf. Het bleek dat Grasshoppers met een groot deel van het eerste elftal was gekomen en zijn zinnen had gezet op een grote overwinning tegen AGSV. Was het plan vooraf zo mooi, 14 man op papier en in een opstelling waarvan de meeste al een aantal trainingen in de benen hadden, bleek de realiteit anders. Op het laatst moesten Sjoerd, Klaas, Mark en Evert met blessures afhaken, waardoor de selectie toch krap werd. Hiervan kwam 6 man net terug van Lowlands, dus niet iedereen was okselfris tegen de zwaarste tegenstander van het toernooi.

Gelukkig dit keer wel een vaste assistent langs de kant, Kasper wilde dit net terug van vakantie graag doen, dank! Voor het seizoen zoeken we iemand die deze taak op zich wil nemen: wie binnen Aartswoud helpt het eerste elftal hierbij? Reactie graag aan Maarten Deutekom of de trainer.

Het strijdplan werd tegenhouden en slim uitvallen kiezen. Dit plan leek heel aardig te werken. Waar Grasshoppers met een viermans aanval zich stuk liep op de verdediging van AGSV, kwam Maarten na een diepe bal van Niels al na 5 minuten spelen 1 op 1 tegen de keeper, die nog net redding kon brengen. Dit bleef het spelbeeld: een drukkend Grasshoppers en een sterk uitvallend AGSV. Met name langs hun rechterkant kwam Grasshoppers gevaarlijk door, maar verder dan een schot op de paal kwamen de gasten niet. Vlak voor rust komt AGSV typerend op voorsprong: een snelle uitbraak komt via Dirk bij Maarten die dit keer direct uithaalt. De keeper van Grasshoppers verwacht dit niet en is te laat, waarna de bal hoog in het net slaat.

De tweede helft kent een vergelijkbaar spelverloop, maar helaas weten we de voorsprong niet vast te houden. Via de kluts kan Grasshoppers van dichtbij 1-1 maken, waarna AGSV zich opmaakt voor een zware tweede helft. Even later is het echter weer Maarten die kan profiteren van de ruimte die Grasshoppers achter de verdediging laat vallen. Weer haalt hij in een keer uit en weer heeft de keeper geen antwoord: 2-1 voor AGSV!

Dit lijkt de eindstand te gaan worden, maar de laatste 10 minuten blijken de krachten van AGSV op te zijn gespeeld. Vermoeidheid slaat toe met als gevolg slordig balverlies waardoor Grasshoppers vlak voor tijd 3 doelkansen in de schoot geworpen krijgt die zij goed weten te verzilveren. AGSV verliest dus uiteindelijk met 4-2, is zeker niet weggespeeld door Grasshoppers, maar heeft zicht goed laten zien op het toernooi op eigen veld!

Score verloop: Maarten Deutekom 1-0 (24’); Grasshoppers 1-1 (30’); Maarten Deutekom 2-1 (33’); Grasshoppers 2-2 (42’); Grasshoppers 2-3 (48’); Grasshoppers 2-4 (50’)

Opstelling AGSV: Joop Stoop; Dennis Schrieken Joost Pelt, Jasper Hameeteman, Dirk Rooker; Tim Grootes, Thijs Wolkorte; René Stammes, Rick Ursem (Sieger Bot), Niels Helder; Maarten Deutekom