Nieuws

Ruud Beerepoot maakt dozijn vol met overwinning in Oudejaarsdijkenloop

Tijdens de Oudejaarsdijkenloop in Aartswoud staat er al jaren geen maat op Ruud Beerepoot. Ook niet nu de Spanbroeker inmiddels 51 jaar oud is. Dinsdag schreef de atleet de 48e editie van de wedstrijd over de landerijen, wegen en dijken van het dorp alweer voor de twaalfde keer op zijn naam.

De winnaar raffelde de acht kilometer af in een tijd van 29.13 minuten. De tegenstand kwam ditmaal van twee jongelingen: de 21-jarige Tristan Olij en de één jaar oudere Gijs Molenaar. Vooral Olij legde Beerepoot het vuur aan de schenen, maar uiteindelijk moest hij zeven seconden (29.20) toeleggen op de man die nu een dozijn titels op zijn naam heeft staan in de wedstrijd die dit jaar 739 hardlopers trok. Molenaar finishte in 30.37 minuten.

Voor Olij was het een herhaling van zetten, want ook vorig jaar werd hij tweede. Toen moest hij Thijs Mossel voor laten gaan. Opmerkelijk genoeg was zijn tijd van toen (28.18) dit jaar ruimschoots goed geweest voor de zege.

Ook bij de vrouwen waren er op de langste afstand louter bekende gezichten te zien. Net als verleden jaar ging de zege naar Larissa Praat. Zij kwam na 35.30 minuten over de finish. Ook de vrouwen naast haar op het podium waren exact dezelfde als twaalf maanden geleden. Lida Deen (36.26) en Margreet Schutrups (36.39) werden ook nu op gepaste afstand van de winnares tweede en derde.

Kijk hier voor de uitslagen van de Oudejaarsdijkenloop 2019: Uitslag wedstrijd Oudejaarsdijkenloop Aartswoud 2019

Kijk hier voor de uitslagen van de 4km en 8km trim loop: Oudejaarsdijkenloop 2019 te Aartswoud

Kijk hier voor alle foto’s van de Oudejaarsdijkenloop 2019: http://fhdb.nl/galerij/galerij.html